Acidophilus Complex – van der Pigge 50 gram(probiotica)

Acidophilus Complex is een probiotica wat de goede darmbacteriën aanvult waardoor het evenwicht in de darmen wordt hersteld. Verpakking: 50 gr.
Op voorraad
SKU
VP0585
€ 24,50

Voordelen Stalapotheek

5% korting voor bestellen met account

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Gratis telefonische ondersteuning voor al je vragen

 

Vragen over dit product?

Mail ons je vraag of bel ons op:

+31(0)13 590 68 42

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Wat zijn probiotica?
Probiotica zijn gunstige bacteriestammen die een goede darmflora bevorderen. Dit is belangrijk voor de spijsvertering en de weerstand. Het gebruik van probiotica kan zinvol zijn bij een wisselend dieet, reizen of bij een antibioticumkuur. Er zijn veel verschillende bacteriesoorten met soms verschillende eigenschappen. Een combinatie van bacteriestammen kan zorgen voor een bredere werking.

Acidophilus Complex kan gebruikt worden voor een regelmatige stoelgang.
Acidophilus Complex kan gebruikt worden om de stoelgang te ondersteunen bij antibioticagebruik.
Acidophilus Complex is veilig te gebruiken tijdens dracht en bij jonge dieren.
Acidophilus Complex kan bij de senioren worden toegepast om de darmwerking te ondersteunen.

Darmflora en spijsvertering
De spijsvertering is een proces dat ervoor zorgt dat voedingsstoffen worden opgenomen en dat afvalstoffen worden uitgescheiden. De opname vindt hoofdzakelijk plaats in de darmen. In de darmen huisvesten zowel gunstige- als ongunstige bewoners: bacteriën, schimmels en gisten. De ongunstige darmbewoners (denk naast bacteriën ook aan wormen) produceren toxinen en gassen, de gunstige darmbacteriën zorgen voor een goede vertering van voedingsstoffen en dragen bij aan een goede weerstand. Deze gunstige darmbacteriën zijn dus van levensbelang. Een overmaat aan ongunstige darmbacteriën, schimmels en gisten verstoort echter de werklust van de gunstige darmbacteriën.

Het klimaat in de darmen, ook wel darmflora genoemd, bepaalt voor een belangrijk deel de kwaliteit van de opname van voedingsstoffen. Een evenwichtige darmflora heeft een overvloed aan gunstige darmbacteriën die dieren beschermen tegen de ongunstige darmbacteriën, schimmels en gisten. Hoe beter het evenwicht in de darmflora, hoe beter de weerstand van het dier.

Kenmerken van een verstoorde darmflora
Als de spijsvertering niet goed verloopt, ontstaan er gistings- en/of rottingsprocessen. Bij een gistingsproces worden de koolhydraten onvoldoende gesplitst: de ontlasting is meestal licht van kleur en ruikt zuur. Bij een rottingsproces worden de eiwitten onvoldoende gesplitst: de ontlasting is meestal donker van kleur en ruikt naar rotte eieren. Deze processen produceren een aantal schadelijke stoffen die de darmwand kunnen beschadigen waardoor er onbedoeld allerlei stoffen door de darmwand heen kunnen. Hierdoor worden de lever en de nieren extra belast.

Oorzaken van een verstoorde darmflora
De bacteriegroei in de darmen kan o.a. andere verstoord raken door verkeerde voeding (bijvoorbeeld een teveel aan eiwitten of het voeren van varkensvlees), stress, ontwormingskuren, antibiotica, bepaalde medicijnen, bijnierschorshormonen (corticosteroïden) en narcose. Deze factoren stimuleren de groei van de ongunstige bacteriën (ziekteverwekkende micro-organismen), schimmels en gisten. Door de groei van de ongunstige bacteriën, schimmels en gisten en het tekort aan gunstige darmbacteriën daalt de weerstand van je dier.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Acidophilus Complex – van der Pigge 50 gram(probiotica)