De Groene Os Pees Compositum paard

Pees Compositum

Tinctuur voor zwaarbelaste spieren en pezen.

Verpakking: 100 ml.
Op voorraad
SKU
VP6096
€ 24,95

Voordelen Stalapotheek

5% korting voor bestellen met account

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Gratis telefonische ondersteuning voor al je vragen

 

Vragen over dit product?

Mail ons je vraag of bel ons op:

+31(0)13 590 68 42

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Geschikt voor

Paard, pony, hond, kat.

Samenstelling

Harpagophytum procumbens (duivelsklauw), Ruta graveolens (wijnruit), Boswellia serrata (wierookhars), Equisetum arvense (heermoes), Cynara scolymus (artisjok), Carduus marianus (Mariadistel), Taraxacum officinale (paardenbloem), Erythraea centaurium (duizendguldenkruid), Angelica archangelica (grote engelwortel), Acorus calamus (kalmoes), Uncaria tomentosa (kattenklauw), Chelidonium majus (stinkende gouwe), Rhus toxicodendron (gifsumak), Lycopodium (wolfsklauw), Ceanotus americanus (Amerikaanse sering), Cuprum (koper), Aurum (goud), Argentum (colloïdaal zilver), Ethanol 30% v/v.

Eigenschappen

Pees Compositum is een breed toepasbaar middel voor het bewegingsapparaat (botten, gewrichten, spieren, pezen en zenuwen). Het bevordert de doorbloeding en helpt de lever met het verwijderen van afvalstoffen.

Uitgelicht

Boswellia serrata (wierookhars) is de hars van de wierookboom; een traditioneel Ayurvedisch geneesmiddel. Boswellia heeft een grote affiniteit met het bewegingsapparaat. Deze eigenschap berust o.a.op de aanwezigheid van Boswelliazuur: een zuur dat de vorming van oedeem en zwellingen die optreden bij ontstekingen helpt te verminderen. Boswellia verbetert de bloedtoevoer naar de gewrichten, ontkrampt vaatspasmen en ondersteunt het herstel van bloedvaten die aangetast zijn door ontstekingen. Boswellia heeft, in tegenstelling tot synthetische pijnstillers zoals NSAID’s, géén maagzweerbevorderende werking.

Harpagophytum procumbens (duivelsklauw) geeft verlichting bij stramme gewrichten en verbetert de bewegelijkheid.

Ruta graveolens (wijnruit) stimuleert de doorbloeding en helpt hierdoor bij vastzittende spieren. Wijnruit wordt ingezet om zwellingen aan de gewrichtsbanden te voorkomen.

Cynara scolymus (artisjok), Taraxacum officinale (paardenbloem), Carduus Marianus (Mariadistel), Acorus Calamus (kalmoes), Angelica archangelica (engelwortel) en Erythraea centaurium (duizendguldenkruid) ondersteunen de lever- en galfunctie en helpen daarmee de afvoer van afvalstoffen.

Gebruiksaanwijzing

Paarden en pony’s: 2 tot 3 maal daags 20-30 druppels op een stukje brood

 

Katten en honden tot 10 kilo: 2 maal daags 5 druppels

Honden 10 tot 25 kilo: 2 maal daags 10 druppels

Honden vanaf 25 kilo: 2 maal daags 20 druppels

 

Tenzij de dierenarts of therapeut anders voorschrijft.

 

20 druppels = 1 ml

 

Gebruik in de vorm van een kuur van 6 weken. Afhankelijk van de resultaten kan de kuur daarna verlengd worden. Na 6 weken gebruik steeds een stopweek inlassen.

 

Interacties en contra-indicaties

Niet gebruiken tijdens de dracht- en lactatieperiode. Boswellia heeft bij gelijktijdig gebruik van NSAID’s (reguliere pijnstillers) daar mogelijk invloed op. Ook met andere medicijnen kan Pees Compositum een interactie vertonen. Raadpleeg daarom eerst de dierenarts bij medicijngebruik.

 

Bijzonderheden

Als dit middel wordt gebruikt ter verlichting en ondersteuning van de gewrichten dan is Glucosamine Complex een goede aanvulling hierop. Indien Pees Compositum toegepast wordt bij een dier dat een zware inspanning moet leveren dan vormt het een goede combinatie met Magnesiumcitraat.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:De Groene Os Pees Compositum paard
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!