Equitop Pronutrin

Versterkt de beschermende werking van het maagslijmvlies en beschermt de darmwand.
Niet op voorraad
SKU
36062
€ 82,50

Voordelen Stalapotheek

5% korting voor bestellen met account

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Gratis telefonische ondersteuning voor al je vragen

 

Vragen over dit product?

Mail ons je vraag of bel ons op:

+31(0)13 590 68 42

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Pronutrin wordt veel gebruikt als nabehandeling na een kuur met zuurremmers bij paarden met maagirritatie of een maagzweer.
Vaak wordt deze behandeling ingezet als remedie tegen luchtzuigen. Voedingssupplement ter vermindering van gastro-intestinale stressreacties bij paarden en pony’s en ter ondersteuning van het normale functioneren van het maagslijmvlies.
Genoemde stressreacties kunnen optreden gedurende of voorafgaand aan een periode van zware inspanning, bij het wisselen van voersoort, bij het terugzetten in voer of bij weigering van voeropname, gedurende transport, het spenen van veulens, rangorde gevechten of rondom operatie en ziekte (bijvoorbeeld koliek).
De actieve component in Pronutrin is Alopectol, een gepatenteerde combinatie van pectine vezels, glycerine en lecithine. Pronutrin bevat 90% Apolectol, dit beschermt op een natuurlijke wijze het gevoelige maagslijmvlies tegen de agressieve maagzuren. Pronutrin wordt toegevoegd aan het standaard (ruw)voer van sport- en recreatiepaarden. Het voedingsdoel is een goede aanvulling te geven op het standaard (ruw)voer wanneer meer spanning verwacht wordt.

 

Gebruik: Paarden: 50 g per 100 kg lichaamsgewicht per dag vermengen met het voer, gedurende tenminste 2 weken (tenzij anders aanbevolen door de dierenarts). Het is aan te bevelen de dosis te verdelen over de ochtend-en avondvoeding. Veulens: 50 g per 100 kg lichaamsgewicht per dag vermengen met 3 volumedelen handwarm water, 2-3 minuten laten staan. Daarna rechtstreeks in de mond toedienen door middel van een spuit of fles. Toepassing gedurende tenminste 2 weken (tenzij anders aanbevolen door de dierenarts). Indien de symptomen na 2-3 weken niet verminderen is een andere oorzaak dan een minder goede darmfunctie waarschijnlijk de oorzaak. Raadpleeg dan uw dierenarts.

Rijden en training kunnen gewoon doorgang vinden, maar het herstel kan bespoedigd worden door zware belasting te voorkomen gedurende de behandeling.

Voorzorgsmaatregelen: Pronutrin absorbeert veel water, daarom moet steeds voldoende drinkwater van goede kwaliteit beschikbaar zijn.

Samenstelling: Een natuurlijk product op basis van citruspulp, fruitpulp, aardappelpulp, suiker met als toevoegingen Apolectol (een pectine-lecithine glycerine complex), natuurindentieke smaakstoffen en ethoxyquin. Alopectol gehalte 90%.

Verpakking: 3500 gram

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Equitop Pronutrin