Zedan

Duurzaam, maar óók effectief.
ZEDAN-producten hebben altijd al voorop gelopen op het gebied van effectiviteit, en duurzaamheid.
Dat begon meer dan 30 jaar geleden, toen we de eerste insecten-werende lotion ontwikkelden zonder synthetische ingrediënten.

Als duurzaam opererend bedrijf richten we ons tegenwoordig naast het maken en ontwikkelen van de beste verzorgingsproducten voor paarden, ook op het duurzame gebruik van onze omgeving, om zo toekomstige generaties de kans te geven een veilig en goed leven te leiden. We realiseren ons dat dit een grootse uitspraak is, toch zijn we hier dagelijks bewust en onbewust mee bezig.

Onderstaand een opsomming van wat we daadwerkelijk doen op het gebied van duurzaamheid:

  • We gebruiken gerecycled papier of werken papierloos (digitaal). 
  • We gebruiken inkt op plantaardige basis voor de druk van onze catalogus.
  • Als CO2 compensatie werken we samen met met Atmosfair (een onafhankelijke Duitse non-profit organisatie die compensaties biedt voor broeikasgassen).
  • We nemens onze elektriciteit af bij Greenpeace Energy (100% water- en windkracht).
  • Onze flacons worden gemaakt van gerecycled materiaal.
  • We zijn lid van de organisatie "entrepreneurs 4 future", een organisatie die bestaat uit ondernemers die zich hard maakt voor de bescherming van het klimaat.

 

Onze producten zijn als eerste in de markt gecertificeerd op hun natuurlijke oorsprong, een extra zekerheid voor u als klant.
Wij zijn er van overtuigt dat de natuurlijke oorsprong van onze producten het beste is voor mens en dier. Om te garanderen dat wij daadwerkelijk gebruik maken van natuurlijke producten, hebben we besloten onze producten te laten certificeren door een externe certificerings-instantie; de Natural Cosmetic Standard. We zijn de eersten in de markt en beseffen dat deze norm op dit moment dus nog minder bekend is, maar de criteria zijn zeer hoog en veeleisend. De Natural Cosmetic Standard garandeert dat de bestanddelen in de betreffende producten van natuurlijke oorsprong zijn.

Wat we overigens goed en zeer belangrijk vinden aan deze certificerings-instantie, is het feit dat alle gestelde criteria volledig openbaar zijn. Deze zijn voor iedereen beschikbaar op www.natural-cosmetics.cc. Een transparantie die geen van de grote natuurlijke cosmetica bedrijven biedt.

 

Onafhankelijke en externe controle.
De certificering van de producten wordt uitgevoerd door het instituut Eco Control (www.eco-control.com). Dit betekent dat op onafhankelijke basis de samenstellingen worden beoordeeld en er bovendien inspecties worden uitgevoerd tijdens de productie.
Dit zorgt er dus voor dat de producten alleen worden geproduceerd met de goedgekeurde ingrediënten zoals aangemeld.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren