Puur Cranberry Compleet

Heeft uw hond of kat blaasontsteking? Urineweginfecties? Puur Cranberry Compleet bij en ter voorkoming van urineweginfecties zoals blaasontsteking en ter preventie van maagontstekingen.

Blaasontsteking is een veel voorkomende aandoening bij hond en kat. De meest voorkomende oorzaak van blaasontsteking is een bacteriële infectie: bacteriën dringen via de plasbuis de blaas binnen en vermenigvuldigen zich daar.

Dieren met een blaasontsteking moeten veel plassen. Vaak kost die veel moeite en zijn het hele kleine plasjes. De urine kan troebel zijn en er kan ook bloed inzitten. Soms doet plassen zichtbaar pijn.

Om te voorkomen dat een blaasontsteking de kans krijgt zich uit te breiden naar de nieren, wordt meestal antibiotica ingezet. Blaasontstekingen hebben echter de neiging om vaker terug te komen. Het herhaaldelijk inzetten van antibioticakuren is om meerdere redenen, waarvan antibioticaresistentie er één is, niet aan te raden.

Verpakking: pot 90 capsules

 

Op voorraad
SKU
8718182712032
€ 18,95

Voordelen Stalapotheek

5% korting voor bestellen met account

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Gratis telefonische ondersteuning voor al je vragen

 

Vragen over dit product?

Mail ons je vraag of bel ons op:

+31(0)13 590 68 42

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Samenstelling: per capsule:
275 mg Cranberry extract 25:1, 27,5 mg Vitamine C (als ascorbinezuur). Hulpstoffen: microkristallijne cellulose, siliciumdioxide.

 

Eigenschappen per ingrediënt:

De Cranberry of Grote Veenbes is een zeer zure bes. Lang werd aangenomen dat het de zuurtegraad van deze bes was die een ongunstig milieu voor bacteriën creëerde in de blaas. Uit onderzoek is echter gebleken dat deze werking op een ander mechanisme berust. Het zijn vooral de rode kleurstoffen, proanthocyanidinen, uit Cranberries die de aanhechting van bacteriën, waaronder de e-coli, aan de blaaswand verhinderen. Hierdoor krijgen bacteriën niet de kans om zich te vermenigvuldigen: ze worden uitgeplast voordat ze problemen kunnen veroorzaken.

 

Om een therapeutisch effect te verkrijgen, is de dosering Cranberry van groot belang. Veel supplementen op basis van Cranberry bevatten wel iets van de bes, maar niet voldoende om een krachtig effect te hebben. Hierom is in Cranberry compleet gekozen voor 25:1, wat inhoudt dat er uit 25 kg Cranberry één kilo extract is verkregen, dit is zeer geconcentreerd.

 

Om de urine zuurder te maken en het milieu voor bacteriën in de blaas nog onaantrekkelijker te maken, is aan Cranberry compleet ook Vitamine C toegevoegd.

Dosering en toepassing:
Tenzij dierenarts of therapeut anders voorschrijft, 1 x daags

Hond:   1 - 3 capsules
Kat:      1 capsule

Bij een acute blaasontsteking kunt u doorgaan met het toedienen van Cranberry compleet tot ca. een week nadat de klachten zijn verdwenen.

Bij dieren met chronische blaasklachten kan het nodig zijn om Cranberry compleet gedurende langere tijd, soms zelfs levenslang, in te zetten.

 

 

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Puur Cranberry Compleet