Puur Moc

Bij een gevoelige huid in de kootholte. Voor inwendige huidverzorging, ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

*   Top 10 product uit de PUUR Natuur lijn   *

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 21,95
Puur Natuur

Voordelen Stalapotheek

5 %  korting voor bestellen met account

Voor 16.00 ur besteld, morgen in huis

Gratis telefonische ondersteuning voor al je vragen

 

Vragen over dit product?

Mail ons je vraag of bel ons op:

+31(0)13 590 68 42

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen
Productbeschrijving
Details
Eigenschappen per ingrediënt: Echte salie (Salvia officinalis) voor inwendige huidverzorging. Werkt celbeschermend en verhoogt de vitaliteit.

Grote brandnetel (Urtica dioica) zuivert de huid, het stimuleert de stofwisseling, de opname van ijzer en is bloedzuiverend. Urtica stimuleert het immuunsysteem waardoor het vitaliserend werkt. 

Sulfur Een bereiding uit zwavel, ondersteunt de huidstofwisseling en hierdoor het herstellend vermogen van de huid.

Dosering en toepassing:

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering is 1 - 3 x daags:

Paard 20 - 30 druppels

Pony 15 - 20 druppels

Hond 10 – 15 druppels1 ml = 20 druppels.

 

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Adviezen voor gebruik Zorg voor een schone en droge omgeving, vermijd contact van de huid met vocht en urine. Lange haren dienen te worden weggeknipt. Wanneer de huid toch nat is geworden dient deze zorgvuldig te worden gedroogd. Geef het paard voldoende beweging. Gebruik maximaal 1x een desinfecterende shampoo, deze ontsmet maar vertraagt de genezing. Bij jeuk kan er sprake zijn van een mijtinfectie neem dan contact op met uw dierenarts.

Behandelingsduur Varieert afhankelijk van de situatie, het effect is meestal zichtbaar na 5 tot 7 dagen. Ga bij verbetering nog 1 à 2 weken door met toediening van dit product.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere producten PUUR Moc kan zonder bezwaar gecombineerd worden met (reguliere) geneesmiddelen. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat het dier zijn afvalstoffen kwijtraakt, bijvoorbeeld met behulp van PUUR Drainage. Voor uitwendig gebruik wordt PUUR Zinkzwavel geadviseerd bij natte mok. Dit werkt ontsmettend, indrogend en verzorgend. Bij droge mok kan PUUR Calendula zalf of Vetramil Honingzalf toegepast worden.

Contra-indicaties Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bijwerkingen Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Extra informatie
Extra informatie
Gebruik N/B
Gebruik

gebruik

Ingrediënten

Samenstelling product

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: