Puur Probiotica paard / pony

Voor een gezonde spijsvertering en darmflora. Bevat speciaal geselecteerde bacteriestammen.

5 g p/d

150 g

Op voorraad
SKU
8718182710083
€ 47,95

Voordelen Stalapotheek

5% korting voor bestellen met account

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Gratis telefonische ondersteuning voor al je vragen

 

Vragen over dit product?

Mail ons je vraag of bel ons op:

+31(0)13 590 68 42

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

De bacteriestammen in de Puur Probiotica zijn speciaal geselecteerd zodat ze goed de maag kunnen passeren zonder gedood te worden door het maagzuur. Goede darmbacteriën zijn van groot belang voor een goede gezondheid en optimale weerstand.

Puur Probiotica Paard is geschikt om te geven bij verstoring van de darmfunctie, bij paarden met gevoelige darmen, bij diarree of  bij een dysbacteriose van de darmflora. Het is ook een geschikt product bij of ter voorkoming van hoefbevangenheid, bij overmatige gasvorming of na gaskoliek, na een antibiotica kuur, ter verhoging van de weerstand en bij allergieën.

Werking van probiotica

  • De goede darmbacteriën verlagen de zuurgraad in de darm. Ze produceren stoffen die ziekmakende bacteriën bestrijden, zo vermindert de kans op darminfecties.
  • Ze dragen bij aan een goede voedselvertering door de productie van enzymen.
  • Probiotica produceren kortketenige vetzuren, een zeer belangrijke voedingsstof voor de darmcellen. Een goede conditie van de darmcellen is nodig om te voorkomen dat allerlei ziekteverwekkers door de darmwand in de bloedbaan terecht komen. Ook het ontstaan van allergieën wordt in verband gebracht met een te grote doorlaatbaarheid van de darmwand.
  • De bacteriën produceren stoffen die de aanmaak van bepaalde ontstekingsbevorderende cellen (cytokinen) remmen. Hierdoor worden allergische reacties gereduceerd.

Dosering en toepassing:
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft:

De optimale dosering is 2 x daags:
Paard: 1 maatschep (= 2,5 g)
Pony: 2/3 maatschep (= ca. 1,7 g)

1 maatschep bevat ongeveer 2½ gram.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen.
Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening
Voor een optimale werking van de Puur Probiotica het poeder oplossen in een beetje lauw water en dit 15 tot 30 minuten laten staan en vervolgens over het voer geven. Het poeder kan ook door wat appelcompote, slobber of muesli worden gegeven.
Wanneer Puur Probiotica los over het voer wordt gegeven, bevochtig dan het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt.

Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Samenstelling per 2½ gram
Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Enterococcus faecium (ATCC #8043), Lactobacillus acidophilus (ARS #B-3208), Lactobacillus paracasei (LPC-01), Lactobacillus plantarum (ATCC #8014), Lactococcus lactis (LL-01) en Saccharomyces cerevisiae en Fructo Oligo Sacchariden.

De bacteriestammen in dit product bevatten bij productie 0,85 miljard CFU (levensvatbare kiemen) per gram.

Bewaaradvies
Buiten bereik van kinderen houden.
Na gebruik de pot goed sluiten en in de koelkast bewaren.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Puur Probiotica paard / pony